Kırma Zeytin Tanımı (Salamura) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kırma Zeytin Tanımı (Salamura) Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kg iri eşek zeytini yeşil
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 1 çay bardağı limon tuzu
- Gereğince su
- Uygun bir bidon
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinler ayıklanıp yıkanır.
- Doğrama tahtasında küçük bir çekiçle zeytinlerin her biri ortadan vurulup çatlatılır.
- Hepside tıpkı süreç yapılır bidona alınıp üzerine su doldurulur.
- Bir hafta bekledikten daha sonra suyu süzülüp yeniden pak su doldurulur.
- Haftada suyu değiştirilir tatlanıncaya kadar.
- Tatlanınca tekrar suyu süzülür.
- Zeytin bidonuna az eksik su katıp o suyu geniş bir kaba döküp, 1 su bardağı kaya tuzu, 1 çay bardağı limon tuzu katıp eritilir.
- yeniden boşaltılan bidona zeytinler doldurulur eritilen limon tuzu, tuz, su karışımı zeytinlerin üzerine dökülür, bidonun ağzı kapatılır.
- Bir kaç gün daha sonrada tüketilir. Afiyet olsun. ????????.
Kırma Zeytin Tanımı (Salamura) Fotoğraflı Yapılışı