Kıl Biberden Menemen Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg domates
- 1 kg kıl biber
- 5-6 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıl biberleri ince ince doğrayın.
- Kapya biberleri de ufak doğrayın.
- Domatesleride birebir biçimde ufak doğrayın (ben kabuklarını soymadan kaşık salatası üzere doğruyorum isterseniz domatesi rondoda çekebilirsiniz).
- hemen sonrasında geniş bir tencereye zeytinyağı dökün,doğranmış biberleri ekleyin,hafifçeçe kavurun.
- Biberlerin üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 1 yemek kaşığı tuz koyup, karıştırın.
- İstediğiniz kıvama geldikten daha sonra ocağın altını yavaşça kısın sterilize edilmiş kavanozlara doldurun.
- Kullanılmamış ve kaynatılmış kapaklarla 3geri 1ileri sıkıca kapatın. (ben karşıt çevirmiyorum).
- Kavanozların ağız kısmını silip, akabinde çabucak kapaklarını sıkıca kapatın.
- Kuru bir bezle üzerini örtüp 1 gece bekletin. çabucak sonrasında güneş almayan serin bir yerde koruma edin. Afiyet olsun.