Ketçap

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ketçap Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg domates (6-7 büyük boy)
  • 4 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk kapya biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 2-3 defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber (acı isteyenler için)
Ketçap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domates, soğan, sarımsak ve kapya biberleri doğrayıp tencereye alın.
  2. Kapağı açık bir biçimde yumuşayana kadar pişirin ve blender ile ezin.
  3. hemen sonrasında karışımı süzgeçten geçirip posasından ayırın.
  4. Sıvı yağ, sirke, defne yaprağı, tuz ve baharatları ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
  5. En son defne yapraklarını çıkarıp kavanoza alın. Buzdolabında koruma edin.
  6. Yapılış görüntüsünü ınstagram hesabımda yayınlayacağım oradan ulaşabilirsiniz
    🥰
    .
Ketçap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı