Ketçap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg domates (6-7 büyük boy)
- 4 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk kapya biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 2-3 defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber (acı isteyenler için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates, soğan, sarımsak ve kapya biberleri doğrayıp tencereye alın.
- Kapağı açık bir biçimde yumuşayana kadar pişirin ve blender ile ezin.
- hemen sonrasında karışımı süzgeçten geçirip posasından ayırın.
- Sıvı yağ, sirke, defne yaprağı, tuz ve baharatları ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
- En son defne yapraklarını çıkarıp kavanoza alın. Buzdolabında koruma edin.
- Yapılış görüntüsünü ınstagram hesabımda yayınlayacağım oradan ulaşabilirsiniz