Ketçap Kıvamında Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ketçap Kıvamında Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg domates
  • 1 kg kapya biberi
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 tane acı süs biberi (isteğe bağlı)
  • 1 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tane defne yaprağı
  • 2 tane karanfil
Ketçap Kıvamında Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domates yıkanır kabukları soyulur irice doğranır ,biberde yıkanıp ayıklanır doğranır bir tencereye koyulur.
  2. Üzerine süs biberi ve sarımsakta eklenip ocağa koyulur kaynayınca orta ateşe alınır düzgün yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Blenderla pürüzsüz bir kıvama gelene dek çekilir.
  4. Tuz,şeker, sıvı yağ,sirke,pul biber ve kimyon eklenir karıştırılır.
  5. Kısık ateşte yavaşça yoğunlaşana kadar kaynatılır. (arada kesinlikle karıştırın tabanına sarmasın).
  6. Ocaktan almadan evvel defne yaprağı ve karanfil eklenir 5 dakika daha kaynatılır ortasından alınır.
  7. Sıcakken pak ve kuru kavanozlara dökülüp kapaklanır.
Sosun içerisindeki tuz ,sirke ve baharat ölçüsünü tadına bakarak kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Ketçap Kıvamında Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı