Ketçap Kıvamında Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ketçap Kıvamında Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kg domates
- 1 kg kapya biberi
- 4 diş sarımsak
- 2-3 tane acı süs biberi (isteğe bağlı)
- 1 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tane defne yaprağı
- 2 tane karanfil
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates yıkanır kabukları soyulur irice doğranır ,biberde yıkanıp ayıklanır doğranır bir tencereye koyulur.
- Üzerine süs biberi ve sarımsakta eklenip ocağa koyulur kaynayınca orta ateşe alınır düzgün yumuşayana kadar pişirilir.
- Blenderla pürüzsüz bir kıvama gelene dek çekilir.
- Tuz,şeker, sıvı yağ,sirke,pul biber ve kimyon eklenir karıştırılır.
- Kısık ateşte yavaşça yoğunlaşana kadar kaynatılır. (arada kesinlikle karıştırın tabanına sarmasın).
- Ocaktan almadan evvel defne yaprağı ve karanfil eklenir 5 dakika daha kaynatılır ortasından alınır.
- Sıcakken pak ve kuru kavanozlara dökülüp kapaklanır.
Ketçap Kıvamında Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı