Kayseri Ezmesi Bu Tarife Bayılacaksınız Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 23-25 kırmızı kapya biber (2,5 kg)
- 150 – 200gr acı biber
- 1 kg domates salçası (Öncü)
- Tuz
- 6-8 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik üzüm sirkesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yeterlice yıkayın ortadan kesin.
- Çekirdeklerini ayırın ve iri küpler doğrayın ve rondodan geçirin.
- Acı biberleri de yıkayıp rondodan geçirin.
- Biberleri geniş bir tencereye alın kaynamaya başladığında altını biraz kısın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Biberleriniz tencerede göz göz olmaya başlayınca suyunu çekmiş demektir.
- Acı biber ve sıkılmış sarımsakları ek edin.
- 5 dakika daha sonra domates salçasını ekleyin yaklaşık 10 dakika orta kısık ateşte piştikten daha sonra sıvı yağı, sirke ve tuz ekleyin karıştırın ve yağını çekinceye kadar bir daha 10 dakika kadar pişirin ve kavanozlara doldurup karşıt çevirin, soğuyana kadar bu türlü kalsın.
- Arzu eden biraz kimyon ve kekik ile lezzetlendirebilir. Afiyet olsun