Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Turşu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için
Not EkleTarifi Yazdır
1 litrelik kavanoz için
- 4-5 adet taze ve ince salatalık
- 5-6 adet kıl biber/ kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı kaya tuz
- yarım yemek kaşığı tozşeker
- 3-4 dilim ince doğranmış limon
- 1 çay bardağı sirke (Üzüm yada elma ben elma kullandım)
- 4-5 diş sarımsak
- Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeler yıkanır, doğranır ve karıştırılır.
- Bir litrelik kavanozlara paylaştırılır.
- Aralarına sarımsaklar serpiştirilir.
- Üzerine kaya tuzu, şeker, sirke eklenir,.
- Üzerine kaynar su ek edilir.
- Yeni kapaklar 3 geri bir ileri tekniği ile sıkıca kapatılır. Bir hafta beklenir.