Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Turşu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için

  • 4-5 adet taze ve ince salatalık
  • 5-6 adet kıl biber/ kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuz
  • yarım yemek kaşığı tozşeker
  • 3-4 dilim ince doğranmış limon
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm yada elma ben elma kullandım)
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sebzeler yıkanır, doğranır ve karıştırılır.
  2. Bir litrelik kavanozlara paylaştırılır.
  3. Aralarına sarımsaklar serpiştirilir.
  4. Üzerine kaya tuzu, şeker, sirke eklenir,.
  5. Üzerine kaynar su ek edilir.
  6. Yeni kapaklar 3 geri bir ileri tekniği ile sıkıca kapatılır. Bir hafta beklenir.
Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı