Kayısılı Pestili

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısılı Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 3- 4 kilo kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 meşrubat bardağı su (Bardak ölçüsü 400 ml)
Kayısılı Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şekeri eriyene kadar ocakta kaynatıyoruz.
  2. Ardından blendir dan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuduktan daha sonra yağlı kağıt üzerine serip kurumaya bırakıyoruz.Bulunduğunuz bölgedeki sıcaklık durumuna bakılırsa kuruma müddeti değişebilir.
Not: arkadaşlar benim kullandığım kayısı baya tatlı olduğu için ben şeker az kullandım. Daha tatlı sevenler şeker eği yapabilir. ????.

Kayısılı Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı