Kayısı Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilogram kayısı
  • 2 kilogram toz şeker
  • Yarım limon sıyu
Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kayısılarımızı yıkandıktan daha sonra süzülmeye bırakalım.
  2. Çekirdeğinden ayıralım.
  3. Uygun bir tencereye koyup üzerine şekeri dökelim.
  4. Bir gece buzdolabında bekletelim.
  5. Ayırdığımız kayısı çekirdeklerinin kolay soyulması için suda 5 dk haşlayalım ve bekledikten daha sonra kabuğunu soyalım.
  6. daha sonraki gün suyunu salan kayısıları ocağa alarak kaynatmaya başlıyoruz.
  7. Ayıkladığımız kayısı çekirdeklerimizi de tencereye alalım.
  8. Kayısılar kaynarken üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.
  9. Yaklaşık 35-40 dakika kaynayan kayısılarımızın istediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatmadan evvel yarım limon sıkarak reçelimizin şekerlenmesini önlemiş oluyoruz.
  10. Pişen kayısı reçelini sıcak haliyle kavanozlara koyuyoruz.Afiyet olsun
    😋
    .
Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı