Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilogram kayısı
- 2 kilogram toz şeker
- Yarım limon sıyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısılarımızı yıkandıktan daha sonra süzülmeye bırakalım.
- Çekirdeğinden ayıralım.
- Uygun bir tencereye koyup üzerine şekeri dökelim.
- Bir gece buzdolabında bekletelim.
- Ayırdığımız kayısı çekirdeklerinin kolay soyulması için suda 5 dk haşlayalım ve bekledikten daha sonra kabuğunu soyalım.
- daha sonraki gün suyunu salan kayısıları ocağa alarak kaynatmaya başlıyoruz.
- Ayıkladığımız kayısı çekirdeklerimizi de tencereye alalım.
- Kayısılar kaynarken üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.
- Yaklaşık 35-40 dakika kaynayan kayısılarımızın istediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatmadan evvel yarım limon sıkarak reçelimizin şekerlenmesini önlemiş oluyoruz.
- Pişen kayısı reçelini sıcak haliyle kavanozlara koyuyoruz.Afiyet olsun