Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kayısı
- 3,5 su bardağı şeker
- Yarım limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısıları uygunca yıkayıp ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Hazırladığımız kayısıları uygun bir tencereye alıp şekerini ilave ediyoruz.
- 5 saat kadar bu türlü bekletiyoruz. bu biçimdece sularını salmış olacaklar.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte yavaşça karıştırarak kaynatıp kıvam almaya bırakıyoruz.
- Üstlerinde oluşan köpükleri kaşık sayesinde alıyoruz.
- Kıvam aldığında yarım limonu içine sıkıyoruz ve ayıklanmış kayısı çekirdeklerini de ek edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Reçel soğuduğunda cam kavanozun içine alıp güneş görmeyen yerde koruma ediyoruz. Afiyet olsun.