Kayısı Reçeli (Kuru Kayısıdan)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısı Reçeli (Kuru Kayısıdan) Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 kilo kayısı (kuru olmayacak)
  • ️2 büyük kase️ toz şeker
  • ️2 büyük kase️ su
  • ️1 yemek kaşığı limon suyu yada 2-3 tane limon tuzu
İsteğe bağlı

  • Kayısı çekirdeği
Kayısı Reçeli (Kuru Kayısıdan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerinden ayırıyoruz. Güneş goren bi yere seriyoruz. 1-2 gün kadar güneşletip topluyoruz.
  2. Kayısı çekirdeklerimizi kırıp, bademlerini ıslatıyoruz ve kabuklarını soyup tavada 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Güneşlettiğimiz kayısılarımızı ölçüp, tıpkı ölçüde şeker ve suyu tencereye alıp şerbetimizi yapıyoruz.
  4. Şerbetimizi kaynatıp altını kısıyoruz ve 15 dakika kadar kısık ateşte ağırlaşmasını sağlıyoruz.
  5. Yoğunlaşan şerbetimize kayısılarımızı ve çekirdeklerimizi ekliyoruz, 5 dakika daha sonra da limon suyumuzu.
  6. Şerbetle kayısılar özleştiğinde (10 dakika kadar) ocağın altını kapatıp, sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Afiyet olsun. ????.
Kayısı Reçeli (Kuru Kayısıdan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı