Kayısı Reçeli (Kuru Kayısıdan) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️2 kilo kayısı (kuru olmayacak)
- ️2 büyük kase️ toz şeker
- ️2 büyük kase️ su
- ️1 yemek kaşığı limon suyu yada 2-3 tane limon tuzu
- Kayısı çekirdeği
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerinden ayırıyoruz. Güneş goren bi yere seriyoruz. 1-2 gün kadar güneşletip topluyoruz.
- Kayısı çekirdeklerimizi kırıp, bademlerini ıslatıyoruz ve kabuklarını soyup tavada 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Güneşlettiğimiz kayısılarımızı ölçüp, tıpkı ölçüde şeker ve suyu tencereye alıp şerbetimizi yapıyoruz.
- Şerbetimizi kaynatıp altını kısıyoruz ve 15 dakika kadar kısık ateşte ağırlaşmasını sağlıyoruz.
- Yoğunlaşan şerbetimize kayısılarımızı ve çekirdeklerimizi ekliyoruz, 5 dakika daha sonra da limon suyumuzu.
- Şerbetle kayısılar özleştiğinde (10 dakika kadar) ocağın altını kapatıp, sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Afiyet olsun. ????.