Kayısı Pestili Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo kayısı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısılar yıkanıp çekirdekleri ayıklanır, uygun bir kaba alalım.
- 1 çay bardağı su ek edip kaynamaya bırakalım yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Kayısılar pişince tozşeker ilave edip karıştıralım.
- Nişastayı yarım çay bardağı suyla karıştırıp pişen kayısılara ek edip blendırdan geçirelim.
- 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ılıyınca yağlı kağıt serili tepsimize dökelim dilerseniz tepsinize buzdolabı poşeti de sera da serebilirsiniz. Yaklaşık 5 günde kurudular.
- Kuruduktan daha sonra dilediğiniz üzere kesip buzdolabında saklayabilirsiniz. Ben genelde saklama kaplarına koyup dondurucuda saklıyorum uzun müddet tazeliğini koruyor deneyeceklere afiyet olsun