Kayısı Pestili

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısı Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
Kayısı Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kayısılar yıkanıp çekirdekleri ayıklanır, uygun bir kaba alalım.
  2. 1 çay bardağı su ek edip kaynamaya bırakalım yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  3. Kayısılar pişince tozşeker ilave edip karıştıralım.
  4. Nişastayı yarım çay bardağı suyla karıştırıp pişen kayısılara ek edip blendırdan geçirelim.
  5. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ılıyınca yağlı kağıt serili tepsimize dökelim dilerseniz tepsinize buzdolabı poşeti de sera da serebilirsiniz. Yaklaşık 5 günde kurudular.
  6. Kuruduktan daha sonra dilediğiniz üzere kesip buzdolabında saklayabilirsiniz. Ben genelde saklama kaplarına koyup dondurucuda saklıyorum uzun müddet tazeliğini koruyor deneyeceklere afiyet olsun
    😍
    .
Kayısı Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı