Kayısı Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kayısı
- 1 kg şeker
- 6 adet karanfil
- 1 çay kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısıları güzelce yıkayıp doğradım ve şekere bastım.
- Yaklaşık dört saat şekerde bekledikten daha sonra ocağın altını yaktım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra ocağın altını kısıp kaynattım.
- ondan sonrasında köpük olmaması için tereyağını ekledim.
- Kaynayan marmelatıma altı adet karanfilide attım ve kaynatmaya devam ettirdim.
- Kayısılar kıvama gelince altı adet attığım karanfili çıkardım. ( sayılı atıyorum çıkartırken de sayısını bildiğim için ortasında kalmıyor ).
- daha sonra blendır ile uygunca kıvam alana kadar çektim.
- daha sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurdum.
- Kapaklarını düzgünce sıktım vakum süreci yaptım.
- bu biçimdece tazeliğini hiç kaybetmeyecektir. Tavsiye ederim meyveleri bu türlü değerlendirebilirsiniz. ????????????.