Kavurma Saklama Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kavurma Saklama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 300 gr kuyruk yağı
  • 2-3 yemek kaşığı çiçek yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
Kavurma Saklama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuyruk yağı kuşbaşından biraz daha küçük doğranıp tencereye koyulur.
  2. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı eklenir .
  3. Ocağın altı orta derecede açılacak kuyruk yağı erir ,yağını salar ve ufacık olur.
  4. İyice kızartılır bu ortada karıştırmayı ihmal etmeyelim, kızardıkça patlamalar olur dikkat ediniz.
  5. İyice yağını salınca süzgeçle kalan kuyruk yağları tencereden çıkartılır tencerede yalnızca sıvı kuyruk yağı kalır .
  6. Kuş başı doğranmış etler yağın içine salınır ve karıştırılır.
  7. Sık sık denetim edilir kısık ateşte 1 saat kavrulur.
  8. Ocaktan inince tuz eklenir. Soğumaya bırakılır.
  9. Tam donmayan kavurmadan içli köfte kadar kaşıkla streçe temalıp sarılır kenarları bükülür üst üste konur dondurucuya yerleştirilir.
  10. Yapımı kolay. Kullanılması daha da pratik çabucak çözülür. Kolay gelsin.
Kavurma Saklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı