Kavurma Saklama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg dana kuşbaşı et
- 300 gr kuyruk yağı
- 2-3 yemek kaşığı çiçek yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuyruk yağı kuşbaşından biraz daha küçük doğranıp tencereye koyulur.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı eklenir .
- Ocağın altı orta derecede açılacak kuyruk yağı erir ,yağını salar ve ufacık olur.
- İyice kızartılır bu ortada karıştırmayı ihmal etmeyelim, kızardıkça patlamalar olur dikkat ediniz.
- İyice yağını salınca süzgeçle kalan kuyruk yağları tencereden çıkartılır tencerede yalnızca sıvı kuyruk yağı kalır .
- Kuş başı doğranmış etler yağın içine salınır ve karıştırılır.
- Sık sık denetim edilir kısık ateşte 1 saat kavrulur.
- Ocaktan inince tuz eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Tam donmayan kavurmadan içli köfte kadar kaşıkla streçe temalıp sarılır kenarları bükülür üst üste konur dondurucuya yerleştirilir.
- Yapımı kolay. Kullanılması daha da pratik çabucak çözülür. Kolay gelsin.