Kavanozda Kışlık Mısır Tanımı İçin Malzemeler
Kavanozda Kışlık Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 tane mısır
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine çıkacak kadar su
Kavanozda Kışlık Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda mısırlar soyulur, yıkanır üzeri temizlenir.
- Mısırları 3-4 modüle uzunlamasına bölelim.
- 3-4 sıra elle ayıklayıp, daha sonra baş parmağınızla bir sırayı yana gerçek yani ayıklanmış tarafa gerçek bükün. bu türlü hayli rahat ayıklanacaktır.
- Ayıkladığımız mısırı tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ek edelim, ocağa alalım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra yarım saat pişirelim.
- Pişmesine yakın tuz ve şekerini ilave edip karıştıralım.
- Kaynar kaynar kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp aksi çevirelim.
- 1 gece bekletip buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun
- Bıçak kullanmayalım ki tanelerimiz daha canlı kalsın.
- Mısırlarımız ne epeyce taze ne de epeyce kart olacak ikisinin ortası olması lazım.
- Kullanacağınız mısır büyüklüğüne nazaran fazladan şişe bulundurarak gerektiğinde az geldiğinde kullanabilirsiniz