Kaşık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg domates
- 15 -20 adet süs biberi
- 20 diş sarımsak
- 1 çay bardağı beyaz sirke
- 1 çay 3 bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri yıkıyoruz.
- Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
- Ardından biberi sarımsakları doğrayıp bir kapta birleştiriyoruz.
- Soyulan domates kabuklarının üzerine biraz tuz atıp ovalım çıkan kırımızı suyu gereçlerimizin üzerine dökelim daha kırmızı olması için.
- Zeytinyağı sirke tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız materyalleri 20 dk bekletelim hem biraz daha domates suyunu bıraksın hem gereçlere özleşsin diye.
- Son olarak kavanozlayıp buzdolabında saklayalım. Afiyet olsun.