Kaşık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaşık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 15 -20 adet süs biberi
  • 20 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı beyaz sirke
  • 1 çay 3 bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kaşık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm materyalleri yıkıyoruz.
  2. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
  3. Ardından biberi sarımsakları doğrayıp bir kapta birleştiriyoruz.
  4. Soyulan domates kabuklarının üzerine biraz tuz atıp ovalım çıkan kırımızı suyu gereçlerimizin üzerine dökelim daha kırmızı olması için.
  5. Zeytinyağı sirke tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Karıştırdığımız materyalleri 20 dk bekletelim hem biraz daha domates suyunu bıraksın hem gereçlere özleşsin diye.
  7. Son olarak kavanozlayıp buzdolabında saklayalım. Afiyet olsun.
Kaşık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı