Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında Tanımı İçin Malzemeler
Karpuzu suda bekletmek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Karpuzu suda bekletmek için;
- 2 çorba kaşığı karbonat
- Büyük ortadan ikiye bölünmüş karpuzun yarısının kabuğu
- 1 tane çubuk tarçın
- 8 adet karanfil
- 7 bardak toz şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
- 2 çorba kaşığı kuru reyhan
- Yarım limon suyu
- 2 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda karpuzun yeşil kabuğunu patates soyar üzere soyup, küçük olacak biçimde keselim.
- Kabımıza alıp, üzerine karbonat ve suyu koyup buzdolabında bir gece bekletelim.
- Ertesi gün suyunu süzüp yıkayalım, pişireceğimiz tencereye alıp, üzerine toz şeker, tarçın, karanfil, tuzu ekleyip, ocağa alalım birtakım bazı karıştıralım.
- Kaynayınca içine limonu sıkıp ,limon tuzunu ek edip karıştırın altını kısıp karpuz yumuşayıp, suyunu biraz çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.