Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında Tanımı İçin Malzemeler

Karpuzu suda bekletmek için;

  • 2 çorba kaşığı karbonat
Reçel imali için;

  • Büyük ortadan ikiye bölünmüş karpuzun yarısının kabuğu
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 8 adet karanfil
  • 7 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 2 çorba kaşığı kuru reyhan
  • Yarım limon suyu
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda karpuzun yeşil kabuğunu patates soyar üzere soyup, küçük olacak biçimde keselim.
  2. Kabımıza alıp, üzerine karbonat ve suyu koyup buzdolabında bir gece bekletelim.
  3. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayalım, pişireceğimiz tencereye alıp, üzerine toz şeker, tarçın, karanfil, tuzu ekleyip, ocağa alalım birtakım bazı karıştıralım.
  4. Kaynayınca içine limonu sıkıp ,limon tuzunu ek edip karıştırın altını kısıp karpuz yumuşayıp, suyunu biraz çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı