Karnabahar Brokoli Havuç Kış Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk brokoli
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 kilo havuç
- 3 tam dolu yemek kaşığı salamura tuzu,
- 1 avuç içi kadar limon tuzu
- 3 çay bardağı sirke
- 3 baş soyulmuş sarımsak
- İsteğe bağlı taze kekik
- 1 adet orta uzunluk limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları yıkayarak, tek çatallık biçimde kesimlere ayıralım.
- Kavanozlarımızın en altına bir kaç diş sarımsak üzerlerine sıra ile havuç, brokoli ve karnabahar dolduralım.
- En üste tekrar sarımsak bir yaprak taze kekik, her kavanoza bir çay bardağı sirke, bir yemek kaşığı tuz, 7-8 adet limon tuzu ve kalan boşluğu da sıcak su ile dolduralım.
- En üst kısımlara birer dilim limon ekleyerek kavanozumuzun kapağını kapatarak zıt çevirelim.
- Akma sızma ihtimaline karşı bir tepside bekletelim, kestirimi 20 gün daha sonra afiyetle yemeye hazır ????????