Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet beyaz lahana
- 2 kg kornişon salatalık
- 2 kg kırmızı biber
- 1 kg kelek
- 1 kg havuç
- 2 kg köy biberi
- Kaya tuzu
- Sirke
- Su ( kaynatılıp soğutulmuş su)
- Sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel akşamdan turşu suyumuzu hazırlıyoruz.
- 10 litre suyu bir tencereye alıp içerisine 5 su bardağı kaya tuzumuzu ek edip kaynatıyoruz.
- Tuzlar eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
- Suyumuz soğuduktan daha sonra içerisine 5 su bardağı üzüm sirkesi ekliyoruz.
- Sebzelerimizi yıkayıp sularını süzdürüyoruz.
- Süzülen sebzelerimizi doğrayıp karıştırıyoruz.
- Doğradığımız zerzevatları turşuyu yapacağımız kaplara paylaştırıyoruz.
- Aralarına sarımsaklarımızı koyuyoruz.
- Akşamdan hazırladığımız turşu suyumuzu kapların üzerlerine bir parmak boşluk kalacak biçimde döküyoruz.
- Bir gece bidonların ağzını açık bekletin ki fazla asidi çıksın.
- Ertesi gün kapaklarını kapatıp kaldırabilirsiniz yaklaşık 3 hafta ortasında turşunuz yemeye hazır olacak. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı