Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 orta uzunluk beyaz lahana yalnızca iç kısmı
- Yarım kilo havuç
- Yarım kilo kapya biber
- 1 kilo turşuluk salata
- İsteğe nazaran acı biber
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı nohut
- 1 su bardağı kaya tuzu yada salamura tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 10 kiloluk bidon
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananın iç kısmını orta uzunlukta kesiyorum öbür sebzelerimide yıkayıp, orta uzunlukta onlarında kesiyorum en alta sarımsakları yarısını alta ve yarım nohutlarıda alta koyuyorum.
- Sırasıyla lahana salatalık havuç biber daha sonra bir daha lahana o denli kat kat yapıyorum güzelce yerleştiriyorum iyicene bastırıyordum ki daha sonra çöküyorlar.
- En üste kalan sarımsağı ve nohutları koyuyorum öbür bir kaba beş kiloluk içme suyunu koyuyorum.
- Sirke, limon tuzu ve tuzu koyuyorum hepsini uygunca eritiyorum ve bidonun büsbütün suyu koyuyorum kapağını çıkınca kapatıyorum.
- Serin bir yere koyup on günde oluyor aslına bakarsan şimdiden deneyenlere afiyet olsun.