Karışık Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kornişon
  • 2 kg acur
  • 2 kg havuç
  • 1 kg mor havuç
  • 2 kg kelek
  • Sarımsak
  • Nohut
3 ltlik kavanoz için ;

  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağından biraz fazla Üzüm sirkesi
  • Yarım Limon suyu
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemeler yıkanıp temizlendikten daha sonra kavanozlara istenilen sırayla yerleştirilir ortalara sarımsak eklenir ben en alta nohut ekliyorum mecbur değil koymasanızda olur. Ölçüler size kalmış.
  2. Her 3 litrelik kavanoz için ölçü 3 yemek kaşığı kaya tuzu yarım su bardağından biraz fazla üzüm sirkesi, yarım limon suyu ve ağzı dolana kadar soğuk su ekleyip kapakları sıkıca kapatalım.
  3. Limon tuzu kullanmıyorum hiç bozulma yaşamadım lakin isterseniz siz limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz.
  4. Suyunun karışması için kavanozları bir aykırı düz çalkalayıp, serin ve kuru yerde bekletelim. Afiyet olsun
    🌸
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı