Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg kornişon
- 2 kg acur
- 2 kg havuç
- 1 kg mor havuç
- 2 kg kelek
- Sarımsak
- Nohut
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım su bardağından biraz fazla Üzüm sirkesi
- Yarım Limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeler yıkanıp temizlendikten daha sonra kavanozlara istenilen sırayla yerleştirilir ortalara sarımsak eklenir ben en alta nohut ekliyorum mecbur değil koymasanızda olur. Ölçüler size kalmış.
- Her 3 litrelik kavanoz için ölçü 3 yemek kaşığı kaya tuzu yarım su bardağından biraz fazla üzüm sirkesi, yarım limon suyu ve ağzı dolana kadar soğuk su ekleyip kapakları sıkıca kapatalım.
- Limon tuzu kullanmıyorum hiç bozulma yaşamadım lakin isterseniz siz limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz.
- Suyunun karışması için kavanozları bir aykırı düz çalkalayıp, serin ve kuru yerde bekletelim. Afiyet olsun