Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg havuç
- 1 kg acur
- 1 kg biber
- 3 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tüm gereçleri doğrayalım. (sarımsakları tüm kattım)
- Ben 4 kglık 2 adet bidona kattım.
- sonrasındasında 1 su bardağı sirke, bir tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyelim.
- Üzerine su ek edelim ve kapağını sıkıca kapatalım.
- Dolaba katalım yumuşayıp erimemesi için serin bi yerde tutmamız gerek.
- 1 hafta bekleyelim.
- 1 hafta sonunda turşumuz yenmeye hazır. Kış için uzun müddet dolapta kalabilir.