Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kütür kütür salatalık turşusu ve acur turşusu tarifinede sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg kornişon
- 500 gram havuç
- 500 gram domates
- 3 adet kelek
- 500 gram acur
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 7 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet limon
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç çig nohut
- 1 bağa yakın dereotu
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkayalım.
- Havuç, domates ve kelekleri dilimleyelim.
- 5 litrelik kavanozun en altına nohutu atalım.
- Bütün materyalleri sırasıyla sıkı biçimde dizelim ve ortalarına sarımsak ve tuz atalım.
- Tam orta kısmına ince dilimlenmiş limonu süsleyerek dizelim.
- Kavanozu ağzına kadar doldurduktan daha sonra eksik kalan tuzu, limon tuzunu,şekeri, kalan sarımsağı, sirkeyi ekleyelim.
- Ağzına kadar kaynar sıcak suyu ekleyelim ve en üstüne dereotunu kapatıp kapağını sıkıca kapatalım.
- En az 20 gün kapağını açmayalım.
Kütür kütür salatalık turşusu ve acur turşusu tarifinede sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı