Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon
  • 500 gram havuç
  • 500 gram domates
  • 3 adet kelek
  • 500 gram acur
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 7 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet limon
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç çig nohut
  • 1 bağa yakın dereotu
  • Kaynar su
Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle zerzevatları yıkayalım.
  2. Havuç, domates ve kelekleri dilimleyelim.
  3. 5 litrelik kavanozun en altına nohutu atalım.
  4. Bütün materyalleri sırasıyla sıkı biçimde dizelim ve ortalarına sarımsak ve tuz atalım.
  5. Tam orta kısmına ince dilimlenmiş limonu süsleyerek dizelim.
  6. Kavanozu ağzına kadar doldurduktan daha sonra eksik kalan tuzu, limon tuzunu,şekeri, kalan sarımsağı, sirkeyi ekleyelim.
  7. Ağzına kadar kaynar sıcak suyu ekleyelim ve en üstüne dereotunu kapatıp kapağını sıkıca kapatalım.
  8. En az 20 gün kapağını açmayalım.
Tarif görüntüme youtube sayfamdan ulaşabilirsiniz.

Kütür kütür salatalık turşusu ve acur turşusu tarifinede sayfamdan ulaşabilirsiniz.

Karışık Turşu (Mevsimi Geçmeden Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı