Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 yemek kaşığı (dolu dolu) kara dut
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta(buğday mısır farketmez)
Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm gereçlerimizi sos yapacağımız sosluğumuza alalım. Çok harlı ateş olmadan dutları eze eze karıştıralım.
  2. Sosumuz yoğunlaşmaya başlayacaktır.
  3. Koyulaşana kadar karıştırdıktan daha sonra kaynayınca altını kısıp bi 10-15 saniye daha ocakta tutup ocaktan alalım.
  4. Çekirdekli pütürlü vs sevmiyorsanız ya bi elekten geçirebilirsiniz ya da blenderden geçirebilirsiniz.
Ben çıt çıt çekirdeklerin dişe gelmesini sevdiğimden hiç bir süreç yapmadım. Yalnızca ocakta eze eze karıştırdım. Tercih sizin:) işte bu kadar sosumuz hazır
🙂
ben sütlü irmik tatlısında kullandım sizler de her türlü tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz
🙂


Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı