Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
ben sütlü irmik tatlısında kullandım sizler de her türlü tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz
Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 7-8 yemek kaşığı (dolu dolu) kara dut
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta(buğday mısır farketmez)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçlerimizi sos yapacağımız sosluğumuza alalım. Çok harlı ateş olmadan dutları eze eze karıştıralım.
- Sosumuz yoğunlaşmaya başlayacaktır.
- Koyulaşana kadar karıştırdıktan daha sonra kaynayınca altını kısıp bi 10-15 saniye daha ocakta tutup ocaktan alalım.
- Çekirdekli pütürlü vs sevmiyorsanız ya bi elekten geçirebilirsiniz ya da blenderden geçirebilirsiniz.
Kara Dut Sos Tatlılar Pastalar İçin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı