Kapya Biberli Domatesli Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo yeşil fasulye
- 2 kilo çarliston biber
- 3 kilo domates
- Yarım kilo kapya biber
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Cam kavanoz ve kapakları
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kavanozları yıkayıp kapakları ile birlikte kurutalım.
- sonrasındasında fasulyeleri kılçıklarından ayırıp ortadan ikiye bölüp yarım parmak formunda doğrayalım.
- Biberleri yemeklik doğrayalım, kapya ile bir arada.
- ondan sonrasında domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Bütün gereç hazır olduktan daha sonra büyük bir tencereye sıvı yağını boşaltalım.
- Fasulyeleri pak yıkayıp süzdükten daha sonra tencereye boşaltalım .
- Rengini değiştirene kadar karıştıralım .
- Fasulyeler sararınca biberleri ek edelim .
- 5 dakikada bununla pişsin .
- hemen sonrasında domatesleri dökelim.
- Üzerine tuzunu ekleyelim hepsi bir arada 10 dakika kaynasın.
- Ocak altı kısık biçimde şişelere doldurup az da suyundan ekleyelim.
- Şişe içerisine evvel geri daha sonra öne hakikat çevirerek sıkıca kapatalım.
- 24 saat bu türlü beklesin, serin ve ışık görmeyen yerde koruma edelim afiyet olsun.