Kapya Biberli, Cevizli, Domatesli Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg kırmızı kapya biber
- 1 kg bursa domates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 baş sarımsak
- 200 gr acı biber (ben kırmızı chili biber kullandım)
- 1 silme tatlı kaşık kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı tuz (kendi damak tadına bakılırsa ayarlayın tuzu denetimli bırakın)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapya biberleri ve domatesleri yıkayın ve süzdürün akabinde kapya biberlerin tümünün iç çekirdeklerini çıkarın ve iki kesime bölün.
- Ardından akabinde domateslerin kabuklarını soymadan iki bölün ben acı biber olarak kırmızı chili biberi kullandım tüm biberleri ve sarmısakları rondodan uygunca çekin ve tencerenin içine bırakın.
- Ardından domatesleri rondodan çekin tencerenin içine bırakın tencerenin içine zeytinyağı ek ederek bir arada ocağın orta beğenilen yüksek ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kaynamaya başlayınca sosa kendi damak tadına uygun göz sonucu tuz bırakın ve sosu karıştırarak pişirin.
- Sosumuz suyunu çektikten ve piştikten daha sonra içine kimyon karabiber cevizi ek ederek birlikte karıştırın.
- Ocağın altını uygunca kısın ve dezenfekte ettiğiniz pak ve kapakları ve kavanozları kuru olan kavanozlara sosumuzu bırakıp kapaklarını yeterlice kapattıktan daha sonra kavanozları baş aşağı karşıt çevirerek 1 gün bekletin ve akabinde 1 gün daha sonra kavanozları düz çevirerek serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin afiyet olsun not evvela belirtmeliyim cevizli sos acuka tadında nefis bir tanım