Kapya Biberden Salça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo kapya biber
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri güzelce yıkadım,daha sonra uzunluğuna yanlışsız ikiye böldüm,çekirdeklerini temizledim. Düdüklü tencerede 1 bardak suyla haşladım,tencerenin sesi çıkınca altını kapattım çabucak.
- Birkaç sefer tıpkı süreci yaptım tencereye hepsi sığmadı,aynı su ortasındaydı yeniden su eklemedim.
- daha sonra haşlanmış biberleri rondodan geçirdim.
- Büyük bir tencereye aldım yaklaşık 1 yahut 1. 30 saat uygunca yoğunlaşıncaya kadar tuzunu da ekleyerek kaynattım.
- Tepsiye alarak 3 gün güneşte beklettim, ortada tahta kaşıkla karıştırdım. daha sonra kavanoza koyup üstüne biraz zeytinyağı ekledim,kapattım kapağını. Afiyet olsun.