Kapya Biberden Salça

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kapya Biberden Salça Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo kapya biber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı su
Kapya Biberden Salça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri güzelce yıkadım,daha sonra uzunluğuna yanlışsız ikiye böldüm,çekirdeklerini temizledim. Düdüklü tencerede 1 bardak suyla haşladım,tencerenin sesi çıkınca altını kapattım çabucak.
  2. Birkaç sefer tıpkı süreci yaptım tencereye hepsi sığmadı,aynı su ortasındaydı yeniden su eklemedim.
  3. daha sonra haşlanmış biberleri rondodan geçirdim.
  4. Büyük bir tencereye aldım yaklaşık 1 yahut 1. 30 saat uygunca yoğunlaşıncaya kadar tuzunu da ekleyerek kaynattım.
  5. Tepsiye alarak 3 gün güneşte beklettim, ortada tahta kaşıkla karıştırdım. daha sonra kavanoza koyup üstüne biraz zeytinyağı ekledim,kapattım kapağını. Afiyet olsun.
Kapya Biberden Salça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı