Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 adet kapya biber
- 6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Güzel bir tarifle sizlerleyim. Kapya biberleri güzelce yıkayıp bir tepsiye alalım ve fırında közleyelim.
- sonrasındasında biberleri bir poşete koyup, kabuklarının rahat soyulması için bekletelim poşette çıkardığımız biberleri kesip bir kaba alalım üzerine sirke, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu atıp, yarım saat suyunu salmasını bekleyelim.
- Suyunu saldıktan daha sonra güzelce karıştırıp maydanozunu ekleyelim ve kavanozlara hisse edelim ve tencerede sıcak şu kaynatıp kavanozları aykırı bir biçimde tencereye yerleştirelim ve vakumlanmasını bekleyelim.
- Kavanozları vakum süreci bittikten daha sonra soğumaya bırakalım soğuduktan daha sonra buzdolabında koruma edelim. Şimdiden afiyet olsun.