Kapya Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kapya biber
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Güzel bir tarifle sizlerleyim. Kapya biberleri güzelce yıkayıp bir tepsiye alalım ve fırında közleyelim.
  2. sonrasındasında biberleri bir poşete koyup, kabuklarının rahat soyulması için bekletelim poşette çıkardığımız biberleri kesip bir kaba alalım üzerine sirke, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu atıp, yarım saat suyunu salmasını bekleyelim.
  3. Suyunu saldıktan daha sonra güzelce karıştırıp maydanozunu ekleyelim ve kavanozlara hisse edelim ve tencerede sıcak şu kaynatıp kavanozları aykırı bir biçimde tencereye yerleştirelim ve vakumlanmasını bekleyelim.
  4. Kavanozları vakum süreci bittikten daha sonra soğumaya bırakalım soğuduktan daha sonra buzdolabında koruma edelim. Şimdiden afiyet olsun.
Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı