Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo domates
- 1 kilo kapya biber
- 400 gram tatlı yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 4 baş sarımsak
- Yağ ( su bardağından 2 parmak az)
- Üzüm ve elma sirkesi karışık ( su bardağından 2 parmak az )
- 100 gram yer fıstığı, fındık yahut ceviz isteğe bağlı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Köri
- Kekik
- Nane
- Yeni bahar
- AcI toz biber
- Tatlı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domatesleri yıkayıp kestim suyu aksın diye bekledim, daha hoş kıvam alıyor.
- Kaynar suyun içine 4 baş sarımsakları başından ayırıp koyalım, daha kolay soyuluyor o orta materyallerimizi yıkayıp keselim.
- Sarımsak ve domatesleri blenderdan birlikte geçiriyoruz.
- Peşine kırmızı biberleri geçiriyoruz.
- Aynı tencerenin içerisine dökelim domates ve biberleri kaynamaya bırakırken başka gereçleri blenderdan geçelim.
- Yeşil biber ve maydanozları birlikte geçelim. Peşine fıstık isteğe bağlı.
- 50 dk kaynatıyoruz domates ve kırmızı biberi, orta ara karıştırarak.
- Suyunu çektiğinde ben tencerede olanı tavaya aktardım. daha sonra yağ ve sirkeyi ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Blenderdan birlikte geçirdiğimiz yeşil biber ve maydanozları ekliyoruz.
- Baharatları da ekleyelim karıştıralım 10 dk daha kaynatıyoruz.
- Fıstıkları da ekledikten daha sonra güzelce karıştırıp, altını kısık bir biçimde kavanozlara koyalım. Toplam 6 küçük kavanoz çıkıyor. Afiyet olsun