Kahvaltılık Sos Tanımı (Videolu)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kg yumurta domates
  • 2 kg kapya biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 10 adet ceviz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle biberleri güzelce yıkayıp fırında yahut ocak üzerinde yahut odun ateşinde közleyip ,kabuklarını ve tohumlarını temizleyelim.
  2. sonrasındasında domateslerin kabuklarını soyalım.
  3. Dörde altıya bölüp robot içerisine yerleştirelim küçük kesimler haline gelene kadar çekelim.
  4. Sarımsakları da dişlerine ayırıp, bir kase suyun içerisine alalım.
  5. Daha kolay soyulsun diye suyun içerisinde biraz bekletelim ve ondan sonrasında kabuklarını soyalım.
  6. Küçük küçük olacak biçimde doğrayalım.
  7. Cevizi de yavaşça dişe gelecek biçimde küçültelim robottan geçirebilirsiniz.
  8. Bir su bardağı zeytinyağını genişçe bir tencereye alalım tencereniz ne kadar yayvan olursa sosumuzun pişme müddeti o kadar kısa olacaktır o yüzden yayvan bir tencere tercih edelim.
  9. Üzerine domatesi ekleyip domatesin kokusu çıkıp suyu gidene kadar kıvam alana kadar yaklaşık 6-7 dakika boyunca ağır ateşte pişirelim. Kesinlikle karıştırın.
  10. Közlenmiş biberi bir daha 4’e yahut 6’ya bölerek robot içerisinde yerleştirelim.
  11. Küçücük modüller haline gelene kadar robotla çekelim.
  12. Dilerseniz küçücük küçücük doğrayabilirsiniz lakin bu türlü ekmek üzerine sürülebilen hoş bir kıvama geliyor.
  13. 6- 7 dakika boyunca pişen domateslerin üzerine biber salçasını ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuralım.
  14. hemen sonrasında közlenmiş kapya biberi ekleyelim, 1-2 dakika kaynatalım.
  15. Bu kere küçük doğranmış sarımsak, ceviz ve baharatları ekleyelim.
  16. Bir iki dakika daha kaynatalım.
  17. Ben bir yemek kaşığı kaya tuzu ekledim lakin damak zevkinize göre tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  18. Bu üslup soslarda kesinlikle kaya tuzu kullanın.
  19. Sosu sıcak sıcak sterilize edilmiş kavanozlara dolduralım.
  20. Kavanozları öncesinden yıkayıp kurulayın kapakları da kesinlikle yeni kapak olacak biçimde kullanın.
  21. Doldurduğunuz kavanozları kapakla kapatıp aksi çevirin.
  22. Bir gece boyunca bu türlü bekletip sonraki gün serin güneş görmeyen bir ortamda koruma edebilirsiniz.
Sosumuzun vakumlanıp vakumlanmadığını anlamak için kapakların ortasında çökme olup olmadığını bakmanız gerekiyor. Şayet kapakların ortasında bir şişkinlik var ise kapaklarınız tutmamıştır çabucak açıp o sosu tüketin. Tüketmeye başladığınız sosu kesinlikle buzdolabında saklayın.

Kapakların ortası içeriye yanlışsız çökmüşse vakumlanmış demektir. Serin bir ortamda koruma edebilirsiniz.

Bu kahvaltılık sos sahiden de olağanüstü oluyor kesinlikle kaydedip denemenizi tavsiye ediyorum bilhassa acuka sevenler bu tanımı denesin.

Tarifi görüntülü olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum.

Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı