Kahvaltılık Sos (Lutenitsa)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg kapya biber
  • 4 adet domates
  • 4 adet sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan ve kapya biberi öncesinden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika közleyin. kimi bazı denetim edin, yanmasınlar.
  2. Közledikten daha sonra üzerine bir fırın tepsisi örtüp 10 dakika bekletin, kabukları kolay soyulsun. Domatesleri rendeleyip tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Minik minik doğradığınız sarımsaklarıda ekleyin. Kabukları soyulmuş patlıcan ve kapya biberi rondodan çekin. Domateslere ek edin.
  4. Yağ, tuz, karabiber, pulbiber, şeker ve sirkeyi ekleyip 5 dakika kaynatın. İnce kıyılmış maydanozuda ek edin. 5 dakika kaynatın.
  5. Sıcak sıcak kavanozlara doldurun. Kapaklarını hayli sıkı kapatıp aykırı çevirin. 1 gece dışarda bekletip buzdolabına kaldırın. Ben bu ölçüyle 3 küçük kavanoz elde ettim. Sıhhatle tüketin
    ☺
    .
Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı