Kahvaltılık Sos (Lutenitsa) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg patlıcan
- 1 kg kapya biber
- 4 adet domates
- 4 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve kapya biberi öncesinden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika közleyin. kimi bazı denetim edin, yanmasınlar.
- Közledikten daha sonra üzerine bir fırın tepsisi örtüp 10 dakika bekletin, kabukları kolay soyulsun. Domatesleri rendeleyip tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Minik minik doğradığınız sarımsaklarıda ekleyin. Kabukları soyulmuş patlıcan ve kapya biberi rondodan çekin. Domateslere ek edin.
- Yağ, tuz, karabiber, pulbiber, şeker ve sirkeyi ekleyip 5 dakika kaynatın. İnce kıyılmış maydanozuda ek edin. 5 dakika kaynatın.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurun. Kapaklarını hayli sıkı kapatıp aykırı çevirin. 1 gece dışarda bekletip buzdolabına kaldırın. Ben bu ölçüyle 3 küçük kavanoz elde ettim. Sıhhatle tüketin