Kahvaltılık Köz Biber Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo közlenmiş kırmızı biber (Julyen doğranmış)
- 1 kilo kıl biber (Doğranmış)
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sirke
- 2 baş sarımsak (Minik doğranmış)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik tuz
- 1 demet maydanoz (Doğranmış)
- Yarım kilo salça
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir tencereye yağ ve sirke koyulur.
- sonrasındasında şeker ve tuz ek edilir. Tuzla şeker eriyince dek karıştırılır.
- sonrasındasında biberler ek edilir sararıncaya dek pişirilir.
- Sararan biberlere kırmızı biberler ek edilip pişirilmeye bırakılır.
- 10- 15 dakika piştikten daha sonra salça ve sarımsak ek edilip pişmeye bırakalım.
- Piştikten daha sonra maydanozu ek edip 4 dakika daha pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp tepsiye aykırı çeviriyoruz.
- Üzerini örtüyoruz ve 2 gün bekletiyoruz. Afiyet olsun