Kahvaltılık Kapya Biber Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kahvaltılık Kapya Biber Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kg kapya biber
- Bir avuç kadar acı biber (tercihen)
- 2 kg domates
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke (elma üzüm farketmez)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber ,kimyon ,kekik ,köri
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri yıkayalım.
- Biberleri çekirdeklerini çıkarıp bir kaç modüle bölelim.
- Ayrı bir kapta domatesleri de doğrayalım.
- Rondoda farklı ayrı çekelim.
- Geniş bir tencereye koyup pişirelim.
- Sarımsakları temizleyip ezelim kaynayan sosa katalım.
- İnmeye yakın sirke zeytinyağ ve baharatları ek edelim.
- Ben birazdaha pütürsüz olsun diye yeniden blendırdan çektim.
- 15-20 dakika daha kaynatıp steril olan kavanozlara dolduralım.
- Kavanoz kenarlarını peçeteyle temizleyip sıfır kapak ile kapatalım.
- Üzerine bez örtüp bir gün bekletelim.
- Ertesi gün kapakları denetim edip serin ve güneş almayan yerde koruma edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bu ölçülerden yarım kg’lık 5 kavanoz çıktı.
Kahvaltılık Kapya Biber Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı