Kahvaltılık Acı Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo kırmızı kapya biber (Arttırılabilir hepsi )
- 3 kilo domates
- Yarım kilo acı sivri biber
- 4 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz (En son eklenecek)
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanan zerzevatları gelişi hoş doğrayıp, büyük bir tencereye alalım.
- Kaynamaya bırakalım üzerlerine sarımsakları tuzu ve yağını ekleyip ortada bir karıştırarak suyunu çekmesini bekleyelim, suyunu çekince blender ile karıştıralım ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- Kavanozlara hisse edip, ağızlarını sıkı bir biçimde kapatıp, üzerlerine bir örtü örtüp, dinlenmeye bırakalım