Kabukları Soymaya Gerek Kalmayan Domatesli Arnavut Biberli Acı Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kabukları Soymaya Gerek Kalmayan Domatesli Arnavut Biberli Acı Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo salçalık domates
  • 250 gram arnavut biberi
  • 10-15 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik elma yahut üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sızma zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı iri kaya tuzu
Kabukları Soymaya Gerek Kalmayan Domatesli Arnavut Biberli Acı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesler yıkanır, mutfak robotunda çekilir. (hiç kabuk kalmıyor
    😉
    ) bir tencereye alınır, suyunu yavaşça çekinceye kadar kaynatılır. Ortada karıştırılır.
  2. İçerisine sirke, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
  3. Sarımsaklar küçük küçük doğranır, biberler yıkanır küçük küçük doğranır tencereye konur bir-iki taşım kaynatılır,altı kapatılır.
  4. Kavanozlara sıcak sıcak konur, kapakları kapatılır. (kapaklar yeni ve kaynar suda sterilize edilmelidir).
  5. Kavonozlar karşıt çevirilir, pak bir örtünün üzerine karşıt olarak konur, bir gece bekletilir.
  6. Ertesi gün oda sıcaklığına gelmiş kavonozlar güneş görmeyen bir dolapta koruma edilir. bu türlü kaynatarak yapılan domates sosu 1-2 sene dayanabilir. Pişmiş olduğu vakit bu türlü uzun müddet dayanabiliyor.
  7. Açılan kavonoz buzdolabında koruma edilerek tüketilir.
  8. böyle 5 adet 500 gr’lık kavonozlara doldurdum. Dileyen daha küçük yahut daha büyük kavonozlara doldurabilir.
Not: acısı fazlaca güzel oldu ne fazla, ne eksik. Tabi ben acıyı fazlaca severim damak tadına bakılırsa ayarlanabilir.

Kabukları Soymaya Gerek Kalmayan Domatesli Arnavut Biberli Acı Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı