Jasmine Pirinçli Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 küçük çay bardağı yasemin pirinç (100 ml)
- 3 çay bardağı su
- 1 lt süt (Tercihen günlük süt)
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi 3 bardak sıcak şu ekleyerek kısık ateşte haşlıyoruz.
- Pişen kaynattığımız sütümüzle buluşturup 1 yemek kaşığı nişasta ekleyerek 10 dakika kadar (sütü koyulaştırana kadar) pişiriyoruz.
- Şekerimizi ekleyip 5 dakika da şekerle pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilyamızı ekleyip kaselere servis ediyoruz.
- Bir gece buzdolabında dinlendiğinde kıvamını almış olduğunu bakılırsaceksiniz.
- Üzerini tarçın yahut cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.