Jalopen Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Jalopen Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo biber
  • 7 yemek kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 çay bardağı sirke
  • 7 dilim limon
  • 1 baş sarımsak
  • Sıcak su
  • 500 gram 7 adet kavanoz
Jalopen Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Kışlık hazırlıklara devam.

  1. Biberleri yıkayıp ince doğruyoruz (ben birazını mandolin ile dilimledim hazır turşu üzere oldu)sarımsakları soyup küçükse ikiye büyükse 3 bölüyoruz.
  2. Kavanozun tabanına 1yemek kaşığı doğranmış sarımsak üstüne yarısına kadar doğranmış biber bir dilim limonu kavanozun kenarına koyuyoruz.
  3. Üzerini biberle tamamlıyoruz üstüne 1 yemek kaşığı tuz şeker sirke kalanı sıcak su ile tamamlayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz.
  4. Işık güneş görmeyen yerde saklıyoruz 25-30 günde turşumuz hazır deneyecek olanlara afiyet olsun.
Jalopen Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı