Jalopen Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kışlık hazırlıklara devam.
- 3 kilo biber
- 7 yemek kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 7 çay bardağı sirke
- 7 dilim limon
- 1 baş sarımsak
- Sıcak su
- 500 gram 7 adet kavanoz
Not EkleTarifi Yazdır
Kışlık hazırlıklara devam.
- Biberleri yıkayıp ince doğruyoruz (ben birazını mandolin ile dilimledim hazır turşu üzere oldu)sarımsakları soyup küçükse ikiye büyükse 3 bölüyoruz.
- Kavanozun tabanına 1yemek kaşığı doğranmış sarımsak üstüne yarısına kadar doğranmış biber bir dilim limonu kavanozun kenarına koyuyoruz.
- Üzerini biberle tamamlıyoruz üstüne 1 yemek kaşığı tuz şeker sirke kalanı sıcak su ile tamamlayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- Işık güneş görmeyen yerde saklıyoruz 25-30 günde turşumuz hazır deneyecek olanlara afiyet olsun.