Jalepeno Ve Kırımızı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg jalepeno biber
- Yarım kilo kırmızı biber
- 3 kahve fincanı elma sirkesi
- 3 su bardağı dinlendirilmiş su
- 3 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3-5 diş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı nohut
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp isteğe bağlı büyüklükte doğruyoruz.
- Genişçe bir kapta sirke ,su ,limon tuzu karışımı hazırlıyoruz.Ben kullandığım kavanozlara daima bu ölçüyü kullanırım oldukcata hoş olur.
- Kavanozları altına nohutları ve sarımsağı koyup biberleri dolduruyoruz.
- İçine turşu suyu karışımını ekleyip sıkıca kapatıyoruz.
- İki üç haftaya yakın afiyetle yiyebilirsiniz sağlıklı günler.