Jalapone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Steril kavanoz ve sıfır kapak
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg jalopene biber
- 2 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı mesken sirkesi
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 2 çay kaşığı şeker
Steril kavanoz ve sıfır kapak
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ellerinize eldiven takın.
- Yıkanmış süzülmüş biberleri halka halka doğrayın.
- Sarımsakları soyup ikiye kesin.
- Tuzu bir kasede suyla eritin.
- Kavanoza sarımsakları yerleştirin.
- Üzerine biberleri doldurun ortaya bir daha sarımsak koyun.
- Eritilmiş şeker tuz ve sirkeyi katın.
- Üzerini kaynar su ile doldurup kapağını sıkıca kapatın.Oda ısısında 1 hafta 10 gün bekletin.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.Bu ölçülerden 2 yarımlık 1 tane 420 ml kavanoz çıktı.