Jalapone Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Jalapone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg jalopene biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı mesken sirkesi
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 çay kaşığı şeker
Kaynar su

Steril kavanoz ve sıfır kapak


Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ellerinize eldiven takın.
  2. Yıkanmış süzülmüş biberleri halka halka doğrayın.
  3. Sarımsakları soyup ikiye kesin.
  4. Tuzu bir kasede suyla eritin.
  5. Kavanoza sarımsakları yerleştirin.
  6. Üzerine biberleri doldurun ortaya bir daha sarımsak koyun.
  7. Eritilmiş şeker tuz ve sirkeyi katın.
  8. Üzerini kaynar su ile doldurup kapağını sıkıca kapatın.Oda ısısında 1 hafta 10 gün bekletin.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.Bu ölçülerden 2 yarımlık 1 tane 420 ml kavanoz çıktı.
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı