Jalapone Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Jalapone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg jalapone biber
  • 4 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynar su
  • Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı istemiyorsanız koymayabilirsiniz)
4 adet 1 kg luk konserve şişesi ve yeni kapak


Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şişe kapaklarını kaynar suda bekletelim.
  2. daha sonra şişeleri kaynar suda yıkayıp kullanalım.
  3. Sarımsakları soyalım ,biberleri uygunca yıkayıp doğrama süreçlerine başlayalım.
  4. Doğrayıp şişelere dolduralım .
  5. Sarımsakları da doğrayıp eşit bir biçimde şişelere dağıtalım.
  6. İçine sarımsak ,tuz, şeker ,limon tuzu ekleyelim.
  7. Bir yandan su kaynatıp şişelere kaynar su ekleyin.
  8. Kapaklarını sıkıca kapatıp karşıt çevirin bu türlü bir gece kalsın turşumuz hazır.
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı