Jalapone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg jalapone biber
- 4 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 çay kaşığı limon tuzu
- Kaynar su
- Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı istemiyorsanız koymayabilirsiniz)
Jalapone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şişe kapaklarını kaynar suda bekletelim.
- daha sonra şişeleri kaynar suda yıkayıp kullanalım.
- Sarımsakları soyalım ,biberleri uygunca yıkayıp doğrama süreçlerine başlayalım.
- Doğrayıp şişelere dolduralım .
- Sarımsakları da doğrayıp eşit bir biçimde şişelere dağıtalım.
- İçine sarımsak ,tuz, şeker ,limon tuzu ekleyelim.
- Bir yandan su kaynatıp şişelere kaynar su ekleyin.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp karşıt çevirin bu türlü bir gece kalsın turşumuz hazır.