Jalapone Biber Turşu (Kaynatarak) Aradığınız Tanım Burada Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,her yıl bu tarifimle hem acı biber hem salatalık turşumu kurarım nitekim çıtır çıtır fazlaca lezzetli bozulmayan bir tanım oluyor. Bu yıl yaparken sizlerle de paylaşmak istedim.
- 2 kg jalapone biber (Ben pazardan aldım)
- 6 su bardağı su
- 4 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 baş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,her yıl bu tarifimle hem acı biber hem salatalık turşumu kurarım nitekim çıtır çıtır fazlaca lezzetli bozulmayan bir tanım oluyor. Bu yıl yaparken sizlerle de paylaşmak istedim.
- Pazardan aldığımız jalapone biberlerimizi yan ya da halka halinde doğruyoruz. (eldiven kullanmayı unutmayın )kavanozlarımıza bastırarak yerleştiriyoruz ki hava almasın
- Suyun hazırlanışı:Sirke ve suyumuzu bir tencerede kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve limon tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Eridikten daha sonra kaynar vaziyette kavanozlara döküp kapağı sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
- Üzerine bir örtü örtüp bir gün dinlendirdikten daha sonra kaldırabiliriz. Ortalama bir hafta ortasında kullanıma hazır şimdiden afiyet olsun.