İstediğiniz Börek Ve Çörek De Kullanabileceğiniz Hamur Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Şimdi ılıklaştırılmış su süt derin bir kaba alınır.
- Şeker maya ek edilir iki dakika ortayla ak tuz yağ ek edilir karıştırılır.
- Ardın un denetimli boşaltılır hamur güzelce karıştırılır ve kulak göğsü yumuşaklığında elde edilir.
- Üzeri kapatılır bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur istediğiniz şeylerde kullanılır.Çörek böreklerde kullanılır.