iPhone’larda Google Haritalar: Kilit ekranı ve Dinamik Ada için gezinme okları

sıcakkafa

Yeni Üye
Google Haritalar, iOS 16’ya daha tam olarak entegre edilecek: Google, adım adım yol tariflerini ve tahmini varış zamanını doğrudan kilit ekranında görüntüleyecek yeni bir navigasyon modunu duyurdu. Şirket, özelliğin önümüzdeki aylarda iOS ve Android için küresel olarak kullanıma sunulacağını duyurdu. Yeni Navi modu, tam rota rehberliğini başlatmaya bir alternatif olarak tasarlanmış gibi görünüyor ve araba kullanmak için değil, yürümek, bisiklete binmek ve toplu taşıma araçlarını kullanmak için tasarlandı.

Canlı etkinlik ve iPhone 14 Pro desteği ile Google Haritalar

Sağlayıcı, gelecekte, Google Haritalar’ın, Apple’ın iOS 16 veya iOS 16.1 ile sunduğu Canlı Etkinliklerle de uyumlu olan rota planlamaya genel bakışta zaten bilgi göstereceğini vurguladı. Canlı etkinlikler, değişen bilgileri kilit ekranında daha uzun bir süre boyunca görüntüleyebilir ve ayrıca iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’in “Dynamic Island” bölümünde belirgin bir şekilde çalışabilir.

Bu, örneğin, kullanıcı Google Haritalar’dan diğer uygulamalara geçse bile adım adım yol tariflerinin her zaman görünür olduğu anlamına gelir – bu özellikle toplu taşımada ve yaya yollarında pratiktir. Dinamik Ada aracılığıyla herhangi bir zamanda Google Haritalar rota görünümüne geri dönmek de mümkündür. Google, işlevin iPhone’larda pratikte nasıl göründüğünü henüz açıklamadı.

Google Haritalar ve Apple Haritalar

Bu konuda Google Haritalar da Apple Haritalar’ı yakalıyor. Apple’ın önceden yüklenmiş harita hizmeti, geçen sonbahardan beri Pro iPhone’un Dynamic Island özelliğini destekliyor. Buna ek olarak, Apple Maps, iPhone kilit ekranında bir harita görünümüyle tamamlanmış aktif navigasyonu görüntüleyebilir; bu işlevsellik, üçüncü taraf uygulamalarına kapalı kalır. Google ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra hava durumunu ve günün farklı saatlerini görüntüleyebilen Haritalar’a 3D görünümler eklemek istiyor. Artırılmış gerçeklik navigasyonu, Frankfurt ve Berlin de dahil olmak üzere diğer havalimanlarına gelecek.

Mac & i'den daha fazlası

Mac & i'den daha fazlası

(lbe)

Haberin Sonu