İPhone: ABD hükümeti ABD'de üretime inanıyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Amerikan hükümeti Apple'ın iPhone üretimini ABD'ye kaydırabileceğine ikna oldu. Bu, Salı günü Washington'daki gazetecilerin önünde Beyaz Saray Karoline Leavitt'in hükümet sözcüsü tarafından söylendi. “Başkan, Amerika'da endüstriyel üretimdeki iş sayısını artırmak istiyor, ancak AI ve tüm dünyada büyüyen diğer yeni alanlar gibi ileri teknolojilere de bakıyor.” Burada da Amerika Birleşik Devletleri lider olmalı, diyor Leavitt. İPhone'lar da altına düştüğünü söyledi. “Doğal olarak. [Der Präsident] İşçilerimiz ve yapacak kaynaklarımız var. “

Hükümet sözcüsü yatırımı vurgular

Hükümet sözcüsü bir kez daha grubun yatırım yapma isteğini vurguladı. “Bildiğiniz gibi, Apple Amerika Birleşik Devletleri'ne 500 milyar dolar yatırım yaptı. Apple ABD'nin bunu yapabileceğini düşünmemiş olsaydı, bunun için masaya çok fazla para koymazlardı.” Bununla birlikte, toplamda daha önce açıklanmış olan yatırımları da içermektedir ve aynı zamanda tedarikçilerle ilgilidir. Para dört yıl boyunca uzatıldı. Şu anda Çin'de ve (giderek daha fazla) Hindistan'da yapılan iPhone'un son montajı gibi daha basit etkinlikleri kapsamaz.

Apple, şu anda yürürlükte olan yeni Trump-Zöllen'den özellikle etkilenen şirketlerden biridir. Üstte, bunlar şimdi yüzde 104'ü içeriyor, bu da tedarik zincirlerini büyük ölçüde etkiliyor. Apple'ın Hindistan'da daha fazlasını üretmeye çalışması gerekiyor, ancak şimdiye kadar akıllı telefonların sadece yüzde 15'i kapalı. Gümrük kotası yüzde 26'da nispeten düşük, ancak aynı zamanda küçük değil. Vietnam veya Tayland gibi diğer alternatif ülkeler de tarifelerle işgal edildi.

İşler “eve” gelmeli

Ayrıca birçok ön tedarikçiyi üretim zincirinde önemli bir rol oynayan Amerika'ya taşınmaya ikna etmek neredeyse imkansızdır. Apple'ın üretim bölümlerinden Hindistan'a geçişi kolay değildi. Son zamanlarda Çin, makinelerin ihracatını durdurmaya çalışmış ve aynı zamanda eğitim ve giriş ile ilgili sorunlara neden olmuştu.

Her şeyden önce, bu tür yer değiştirmelerin çok zamana ihtiyacı vardır – elma, bundan sonra geçerli olan yüksek tarifeler nedeniyle buna sahip değildir. ABD Başkanı Donald Trump rahatsız görünmüyor. Leavitt, işlerin “eve” gelmesini istedi.

(BSC)