İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg taze incir
- 3 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 5-6 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel incirleri yıkayalım.
- Şerbeti çekebilmesi için çatal yardımı ile incirlere batırıp delikler açalım.
- Şekeri suyu ve karanfilleri tencereye alalım. (damak zevkinize bakılırsa şekeri arttırabilirsiniz. )
- Kaynamaya başlayınca incirleri ekleyip tereyağını da ek edelim.
- Arada karıştırarak 15 dk kaynatalım.
- Limon ve limon tuzunu ekleyip karıştırarak yaklaşık 15 dk daha pişirelim.Reçelimiz hazır.
- Sıcakken kavanoza alıp ağzını sıkıca kapatırsanız uzun ömürlü saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.