İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 700 gram incir
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Limon suyu (Yarım limonun çeyreği)
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirleri yıkayıp, dört modüle bölün üzerine iki su bardağı şeker ilave edip, bir gece buzdolabında bekletiyoruz (Eğer vaktiniz yoksa buzdolabında bekletmeden de yapabilirsiniz)
- Sabah olunca üzerine iki su bardağı su ekleyip ocağın üzerine alın ve bir çeşit karıştırdıktan daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan incirlerimize bir tatlı kaşığı tereyağı ek edin son olarak indirmeye yakın çeyrek limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatın ocağın altını kapatın.
- Sıcak olarak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp, soğuyuncaya kadar aykırı çevirin.