İncir Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram incir
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Limon suyu (Yarım limonun çeyreği)
İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirleri yıkayıp, dört modüle bölün üzerine iki su bardağı şeker ilave edip, bir gece buzdolabında bekletiyoruz (Eğer vaktiniz yoksa buzdolabında bekletmeden de yapabilirsiniz)
  2. Sabah olunca üzerine iki su bardağı su ekleyip ocağın üzerine alın ve bir çeşit karıştırdıktan daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Kaynamaya başlayan incirlerimize bir tatlı kaşığı tereyağı ek edin son olarak indirmeye yakın çeyrek limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatın ocağın altını kapatın.
  4. Sıcak olarak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp, soğuyuncaya kadar aykırı çevirin.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı