İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3,5 kiloluk yoğurt kovası incir
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel geceden incirleri küp küp tencereye doğruyoruz .
- Üzerine 2 buçuk- 3 bardak toz şeker ekliyoruz.
- Buzdolabında bekletiyoruz. Sabaha kadar sulanıyor.
- Kendi suyunda kaynatıyoruz su eklemiyoruz .
- Şekerini de 10 dk bir tadına kıvamına bakarak ayarlıyoruz.
- 20 25 dk kadar kaynatıyoruz .
- Piştikten daha sonra sıcakken konserveye koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı