İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 kg ham incir
- 1.5 kilo şeker
- 1.5 kg su
- 1 kabuk tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabukları soyulan incir bir kaç sefer pak su ile yıkanıp acı suyundan arınması sağlanır. Ham incirin kabukları soymak tercihe bağlıdır.
- Acı suyundan arınmış incirler kaynayan suda 5dk haşlanıp soğuk su ile şoklanır. Suyu sıkılır.
- Diğer gereçlerle tıpkı anda pişirme kabına koyulup pişmeye bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra ısı düşürülüp pişirmeye devam edilir.
- Toplamda 1. 5 saat kâfi olacaktır. Bu süreyi materyal kalitenize bakılırsa kısaltıp uzatabilirsiniz.Afiyet olsun.