İncir Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg ham incir
  • 1.5 kilo şeker
  • 1.5 kg su
  • 1 kabuk tarçın
İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabukları soyulan incir bir kaç sefer pak su ile yıkanıp acı suyundan arınması sağlanır. Ham incirin kabukları soymak tercihe bağlıdır.
  2. Acı suyundan arınmış incirler kaynayan suda 5dk haşlanıp soğuk su ile şoklanır. Suyu sıkılır.
  3. Diğer gereçlerle tıpkı anda pişirme kabına koyulup pişmeye bırakılır.
  4. Kaynamaya başladıktan daha sonra ısı düşürülüp pişirmeye devam edilir.
  5. Toplamda 1. 5 saat kâfi olacaktır. Bu süreyi materyal kalitenize bakılırsa kısaltıp uzatabilirsiniz.Afiyet olsun.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı