İncir Pestili Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo incir
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirler yıkanır temizlenir.
- Uç tarafı kesilerek iki bölünür üzerine toz şeker ilave edilerek susuz olarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir ve yumuşayınca el blenderıyla güzelce ezilir ve nişasta ek ederek bir iki taşım daha pişirilip yağlı kağıt üzerine incecik dökülür ve kızgın güneşte kurutulur.
- İyice kuruyunca kağıt üzerinden çıkarılarak rulo halinde sarıp kesilir.Benim pestilim kızgın güneşte 2 günde kurudu.
- Nişasta rengi daha parlak olsun diye ek ettim.
- İsterseniz dan geçirdikten daha sonra içine susam, ceviz, fındık vs damak zevkinize uygun çerez katıp daha zenginlestirebilirsiniz.
- Uzun mühlet dayanması için yeterlice kurutmaya itina gösterin.Afiyet olsun.