İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- 3 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça ( biber yahut domates salçası
- 1 adet yumurta
- 6 su bardak sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ( zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz orjinalinde kimyonda vardır)
- 1 kg kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 9-10 sap maydanoz
- 1 su bardağı çekilmiş fındık ( pek epey tanımımı fındıklı yaptığım doğrudur )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur ve irmiği hamur yoğurma kabına alalım.
- Üzerine tuz ve 6 bardak sıcak suyu ekleyelim karıştıralım ve 15-20 dakika üzeri kapalı bir biçimde suyunu çekmesini bekleyelim.
- Akabinde un yumurta salça ve baharatları ekleyip materyaller yeterlice birbirine karışana kadar yoğuralım. Dinlenmeye alalım.
- İç harcını hazırlarken soğanları güzelce kavuralım.
- Akabinde kıyma tuz baharatları ekleyip güzelce pişirelim. O ağın altını kapadıktan daha sonra maydanoz ve fındığı ekleyelim.
- Form verirken ben içli köfte aparatı kullandım fakat daha evvel de elle biçim vermiştim ellerimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alalım o biçimde şekil verelim.
- Ellerinizi ıslatmaktan çekinmeyin kesinlikle su dolu bir kase yanınızda olsun.
- Dilerseniz hamuru ve iç harcı hazırlayıp buzluğa atabilir.
- ondan sonrasında çıkarıp eridikten daha sonra içli köftenizi yapabilirsiniz. Bereketli bir tanımdır ben bu tanımdan 41 tane (maşallah alırım ????) içli köfte çıkardım.