Havuç Reçeli Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 13-14 adet havuç
- 1 kg+1 su bardağı şeker (200 ml su bardağı ile toplamda 6.5 su bardağı )
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- Birkaç adet karanfil
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip tencereye alalım.
- İçine şekeri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve 2 su bardağı suyu ekleyip uygunca karıştıralım ve ağzını kapatarak en az 2-3 saat bekletelim. Vaktiniz var ise 1 gece bekletebilirsiniz.
- Sulanan harcımızı ocağa alalım içine tarçın ve karanfilleri ekleyerek orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
- Reçelimiz kıvamını aldığında ocağın altını kapatalım ve ağzı kapalı biçimde oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra tarçın ve karanfilleri ortasından çıkararak kavanozlara dolduralım.
- Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz koyalım ????. İşte budur ????????